Wat houdt de actie in

Als ouder van een kind dat op de Jacobaschool in Heemstede zit heb ik de site WeSparen.nl ontwikkeld om zo een bijdrage te leveren aan een nieuw te realiseren schoolplein.
Mijn bedrijf MetroStation ontwikkelt al sinds 1996 websites en is gespecialiseerd in het genereren van kwalitatief hoogwaardig verkeer naar deze websites via onder andere zoekmachines als Google en Bing, via online advertising en social media. Nu de actie om geld in te zamelen voor dit schoolplein (18 maart 2016) voorbij is, wil ik deze site graag inzetten voor een ander heel goed doel; de stichting ‘Ons Huis Heemskerk’.

Er wordt voor deze site gebruik gemaakt van een aantal gegevens;
1. Mensen kopen tegenwoordig veel via internet;
2. Stichting ‘Ons Huis Heemskerk’ levert geweldig werk;
2. MetroStation heeft verstand van het bouwen van websites, SEO en affiliate marketing.

Mijn uitgangspunt is dat wanneer iedereen die betrokken is bij de stichting ‘Ons Huis Heemskerk’ hun aankopen online via affiliate links zouden doen, we met z’n allen heel veel geld kunnen inzamelen voor dit goede doel. We bundelen onze krachten door samen te sparen zonder enige extra inspanning te hoeven leveren. We doen namelijk precies dat wat we altijd al doen; producten en diensten via internet bestellen in de webshops waar we altijd al kopen. Wellicht is het handig om eerst even uit te leggen wat affiliate marketing precies is.

Wat is Affiliate Marketing?

Definitie volgens Wikipedia: ‘Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.’

Op WeSparen.nl maken wij dus gebruik van affiliate marketing. Alle getoonde links in ons overzicht zijn affiliate links. Wij ontvangen een vergoeding voor alle aankopen die via de getoonde links in de webshops worden gedaan. Deze financiële vergoeding verschilt overigens nogal per shop, maar over het algemeen geldt dat de gemiddelde commissie schommelt tussen de 2% en 8% van het aankoopbedrag.

Bij affiliate marketing zijn meestal 3 partijen actief; de adverteerder (webshop), de affiliate (in dit geval WeSparen.nl) en de affiliate provider. Deze laatste partij is een onafhankelijke tussenpersoon die het gehele klik proces meet en de afhandeling van de betalingen verzorgt.

Stichting ‘Ons Huis Heemskerk’

De inkomsten die via WeSparen.nl gegenereerd worden, worden gedoneerd aan stichting ‘Ons Huis Heemskerk’. Om een vergoeding te ontvangen van een webshop is het van belang om allereerst op een affiliate link in het overzicht op WeSparen.nl te klikken. Er wordt dan een actie geïnitieerd waarmee het voor de affiliate provider mogelijk is om te meten dat een aankoop werd gedaan via de site WeSparen.nl. Dit is nodig om ook daadwerkelijk de vergoeding aan WeSparen.nl te kunnen toewijzen. En voor WeSparen.nl om de vergoeding aan stichting ‘Ons Huis Heemskerk’ te doneren.

Om de actie tot een succes te maken is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen online winkelen via de WeSparen.nl website. Het is dan ook zaak om zoveel mogelijk familie, relaties en bekenden te attenderen op WeSparen.nl en te zorgen dat zij voor het doen van hun online aankopen eerst klikken op een link op WeSparen.nl. Ook hebben we op de homepage de mogelijkheid toegevoegd om de actie te delen via Facebook, Google+, Twitter etc. Tevens is het mogelijk via de website om e-mails te versturen met daarin al een uitleg om deel te nemen aan de WeSparen.nl actie.

Normaliter doet iedereen z’n aankopen door direct de URL van de webshop in te typen in een browser of door te Googlen op de naam van de webshop. Om geld gedoneerd te krijgen is het zaak om via de website WeSparen.nl te winkelen. Gelukkig staan er op de site een hoop andere handige links waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Het biedt dan ook een makkelijk overzicht om online te winkelen. Mocht je een niet werkende link aantreffen of een webshop in ons overzicht missen, laat het ons dan weten. Wij zullen proberen de link zo snel mogelijk te repareren of toe te voegen aan het overzicht. Wij voegen alleen webshops toe die gebruik maken van affiliate marketing.

Hieronder nog even exact het proces hoe je mee kunt sparen voor de stichting ‘Ons Huis Heemskerk’.

  1. Ga naar de site WeSparen.nl;
  2. Zoek je favoriete webshop;
  3. Klik op de link naar de webshop. Je wordt nu doorverwezen naar de webshop;
  4. Koop iets in deze winkel;
  5. De webshop keurt binnen 4 weken alle binnengekomen orders bij de affiliate provider;
  6. Na goedkeuring betaalt de affiliate provider een commissie uit aan WeSparen.nl;
  7. WeSparen.nl doneert het gehele gespaarde bedrag aan stichting ‘Ons Huis Heemskerk’.

Dank alvast voor het meedoen met deze actie en ik hoop dat we met z’n allen een hele mooie bijdrage voor stichting ‘Ons Huis Heemskerk’ kunnen realiseren.

Samen Sparen voor het goede doel,
Marc Deinum
WeSparen.nl